Τσέχωφ …με μια βαλίτσα 2014 – 2015

Τσέχωφ …με μια βαλίτσα - Πράξη Επτά

Οι ήρωες του Τσέχωφ και… τα απλά καθημερινά πράγματα, της καθημερινής πεζής ζωής των ανθρώπων που –αγαπούν ερωτεύονται παθιάζονται ονειρεύονται απελπίζονται σιωπούν περιμένουν φεύγουν εγκαταλείπουν αποπλανούν σπαράζουν γελούν πίνουν μεθούν αδιαφορούν συνθλίβουν βαριούνται εκλιπαρούν ψεύδονται ξεσπούν πιστεύουν χάνουν … τρώνε πίνουν και καπνίζουν καθ’ οδόν προς… μια ζωή, στιγμιαία σαν κωμωδία και ατέρμονη σαν τραγωδία.
Και όλοι με τον τρόπο του ο καθένας φεύγουν, ονειρεύονται ότι φεύγουν, τρέπονται σε φυγή, διαφεύγουν, ξεφεύγουν, αποφεύγουν… ταξιδεύουν ατέρμονα… σε ένα -ή από ένα Εδώ… για ένα Εκεί, μια Μόσχα.
Ένα παιχνίδι ρημάτων και δράσεων, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας… με μια βαλίτσα στο χέρι για ένα ταξίδι στον κόσμο των ηρώων και ηρωίδων του Τσέχωφ.
Μια ανοιχτή πρόσκληση προς τον καθένα που αγαπά το θέατρο χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση ή προηγούμενη εμπειρία πάνω σε αυτό.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες εισάγονται στις σύγχρονες βασικές αρχές της υποκριτικής, σε βασικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με δράση και λόγο , αποκτούν ιδιαίτερες θεατρικές γνώσεις, οδηγούνται στην ανακάλυψη της εκφραστικής πλευράς του εαυτού τους..
Όλη η προετοιμασία θα οδηγήσει σε μία παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στην θεατρική σκηνή της σχολής του praxi epta studio την Άνοιξη.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως θεατρικής εμπειρίας.
Τα μαθήματα καθώς και η επιμέλεια της παράστασης, θα πραγματοποιηθούν από τηνΣοφία Κορώνη.