Ονειρεύομαι πως είμαι ένα γαϊδουράγκαθο 2015 – 2016

Ονειρεύομαι πως είμαι ένα γαϊδουράγκαθο - Πράξη Επτά

«-Ονειρεύεται τώρα, και τι νομίζεις πως ονειρεύεται;

-Κανένας δε μπορεί να το μαντέψει αυτό.

-Εγώ ξέρω: ονειρεύεται εσένα! Κι αν σταματούσε να σ’ ονειρεύεται, πού νομίζεις πως θα βρισκόσουν;

-Εδώ που βρίσκομαι, φυσικά.

-Όχι! Δε θα βρισκόσουν πουθενά. Γιατί είσαι μονάχα ένα κάτι μέσα στ’ όνειρό του! Αν ξυπνούσε, θα ‘σβηνες–παφ!- σαν κερί!»

 

Με υλικό από κείμενα της δικής μας επιλογής από το θέατρο, την λογοτεχνία, την ποίηση, τον κινηματογράφο, τη δική μας γραφή … το εργαστήριο θα διερευνήσει τον κόσμο του ονείρου ως μια θεατρική γλώσσα, ένα πεδίο άρθρωσης ενός εσωτερικού ζωντανού λόγου στο φως του παιχνιδιού, στο σώμα, τη λέξη, το άγγιγμα, τις εκμυστηρεύσεις, τα ψέματα, τη ζαβολιά. μια φαντασία σε αταξία. δημιουργώντας επί σκηνής έναν κόσμο που ονειρεύεται αυτό που πραγματικά “είναι”.

 

Ένα παιχνίδι δράσεων, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας. Μια ανοιχτή πρόσκληση προς τον καθένα που αγαπά το θέατρο χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση ή προηγούμενη εμπειρία πάνω σε αυτό.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες εισάγονται στις σύγχρονες βασικές αρχές της υποκριτικής, σε βασικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με δράση και λόγο, μελέτη και ανάλυση κειμένων, αποκτούν ιδιαίτερες θεατρικές γνώσεις, οδηγούνται στην ανακάλυψη της εκφραστικής πλευράς του εαυτού τους..
Όλη η προετοιμασία θα οδηγήσει σε μία παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στην θεατρική σκηνή της σχολής του Praxi Epta Studio την Άνοιξη.

Τα μαθήματα καθώς και η επιμέλεια της παράστασης, θα πραγματοποιηθούν από την Σοφία Κορώνη.

Κάθε Σάββατο: 17.00μμ –21.00μμ (τετράωρο)
Praxi Epta Studio – Βαλτετσίου 45 Εξάρχεια