ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΣΧΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΣΧΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Γεννήθηκε στο Βελεστίνο το 1985. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 2008. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει επτά μικρού μήκους και δύο μεγάλου μήκους ταινίες ενώ εργάζεται σαν σεναριογράφος και script editor και για άλλους σκηνοθέτες.

Το 2013 συμμετείχε με το σενάριο «Γουρούνια στον άνεμο» στο πρόγραμμα script&pitch του Torinofilmlab, στο MFI script workshop και στο Cinelink του Σεράγεβο. Το 2014 παρακολούθησε το Framework του Torinofilmlab. Το 2016 ολοκλήρωσε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ΑΦΤΕΡΛΩΒ, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς και απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο τμήμα Concorso Cineasti del Presente. Τον Νοέμβριο η ταινία προβλήθηκε στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και κέρδισε το Βραβείο καλλιτεχνικού επιτεύγματος και Ειδική μνεία για την ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη. Επίσης, κέρδισε το βραβείο της Cineuropa στο Festival International du Film d’ Amour de Mons και το βραβείο καλύτερης ταινίας από τη FIPRESCI στο Transilvania International Film Festival.

Μέχρι σήμερα έχει προβληθεί σε περισσότερα από 20 φεστιβάλ ανάμεσα στα οποία το Sao Paolo International Film Festival, το Istanbul International Film Festival, το Raindance, και το Cairo International Film Festival. Πρόσφατα ολοκλήρωσε γυρίσματα την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο «Ο Τελευταίος Ταξιτζής».