Σοφία Μάλαμα

Πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με την Μ.Κρίλοβιτς στο Ωδείο Αthenaeum  με άριστα παμψηφεί τον Ιούνιο του 2003. Παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με τον Φ.Βουτσίνο στο Ωδείο Φ.Νάκας, με την Μ.Σταματάκη και τον Α.Χριστοφέλη. Στα   πλαίσια των μουσικών της σπουδών μαθήτευσε για 3 χρόνια με το σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής με την Μ.Rosner και κινησιολογίας της υποκριτικής (σύστημα J.Cage) με τον Φ.Λάζαρη στο Θέατρο Αλλαγών και μαθήματα τζαζ χορού στην σχολή του Φ.Ευαγγελινού.

Παρακολούθησε μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής Orff με τους: P.Vallejo, W.Hartmann, C.Wieblitz, M.Widmer στην Σχολή Μωραΐτη και G.Wirth στο El Sistema Greece.

Συνέπραξε ως σολίστ σε συναυλίες Ελλήνων Συνθετών , σε συναυλίες μουσικής δωματίου (γερμανικό Lied) και όπερες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας ,με την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε παραστάσεις όπως: Το μυθόδραμα «Μυστική Γή» στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, «Μουσική για το αρχαίο δράμα»στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου,«Ιπποκράτειος Όρκος» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , στο « Βίο του Γαλιλαίου» στο Εθνικό Θέατρο ,κ.α

Από το 2000 έως το 2010 συμμετείχε σε όλες τις παραγωγές ελληνικής οπερέτας στη Νέα Σκηνή της Ε.Λ.Σ. και συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Γ.Ρεμούνδο, Σ.Σπυράτου, Α.Παπαδαμάκη και Ι.Σιδέρη, όπως και στις όπερες «Carmen»J.Bizet, ”Turandot”  J.Puccini ,«Aida»J.Verdi στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών με την χορωδία της Ε.Λ.Σ. Συμμετείχε στην όπερα «Der Sverg» του A.Zemlinsky μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών , στην όπερα “Λεόντιος και Λένα”του Κ.Σελαμσή μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου , στην όπερα «Βάκχες»του Ι.Ξενάκη μια παραγωγή του ΚΠΙΝΣ.Έχει συνεργαστεί με την χορωδία της ΕΡΤ, του Δήμου Αθηναίων, την Fons Musicalis, Εμμέλεια , ΔΕΗ ,Τράπεζας της Ελλάδος.

Ιδρυτικό μέλος του acapella φωνητικού συνόλου 8tetto από το 2013 εως σήμερα συμμετέχει σε συναυλίες με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο στα πλαίσια εκδηλώσεων φεστιβάλ Δήμων αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με θέμα την όπερα.Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τους: Δ.Τσακνή, Λ.Μαχαιρίτσα, Θ.Οικονόμου, Γ.Κατσαρό, Θ.Καραμουρατίδη, Ν.Μαυρουδή, Γ.Γεωργαντέλη , Take the money and run.

Από το 2017 διδάσκει στο El Sistema Greece.