ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ

Η Χριστίνα Κάλμπαρη είναι ζωγράφος και σκηνογράφος/ ενδυματολόγος. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου (Udk) και παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της ΑΣΚΤ.

Έχει διακριθεί με το 1ο Βραβείο Φωτογραφίας στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στη Φλωρεντία (2001). Έχει λάβει ερευνητική επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για εργασία σχετικά με τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες (2020) και από το Ίδρυμα Biehler von Dorrer στο Μονάχο για διακαλλιτεχνική performance (2018).

Στο θέατρο έχει δουλέψει ως σκηνογράφος/ ενδυματολόγος σε παραγωγές που παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, στη Εθνική Λυρική Σκηνή,  στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στο αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης και αλλού, στο θέατρο του Νέου Κόσμου κ.α.

Έχει παρουσιάσει 11 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στη Batagianni Gallery στην Αθήνα, στη Francoise Heitsch Gallery στο Μόναχο, στην Espace L στη Γενεύη, στη Joey Ramone Gallery στο Ρότερνταμ, στην ARTcore Gallery στο Μπάρι κ.α.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στην 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Πεκίνου (2017), στη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (2009), στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Φλωρεντίας (2001), στο Sotheby’s International Young Art (2003), στην Contemporary Greek Photography, ΝBK, Βερολίνο (2005), στη Luciano Benetton Collection, Βενετία (2015), στο Festival of Independents, Άμστερνταμ (2012) κ.α.