Λουκία Μιχαλοπούλου

Λουκία Μιχαλοπούλου –ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983.

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.

Συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης στα έργα του Αριστοφάνη “Πλούτος” και “Θεσμοφοριάζουσες” σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή στο Φεστιβάλ Επιδαύρου καθώς και στα έργα “Προσωπική συμφωνία” του Ronald Harwood και “Η επιστροφή” του Joseph Conrad σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Με την Νέα Σκηνή, σε σκηνοθεσίες του Λεύτερη Βογιατζή στα έργα “Σχολείο γυναικών” του Μολιέρου, “Bella Venezia” του Γιώργου Διαλεγμένου και “Τόκος” του Δημήτρη Δημητριάδη.

Με το Εθνικό Θέατρο στα έργα “Βυθός” του Maksim Gorkij και “Οιδίποδας Τύραννος – Κολωνός” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη,  “Wolfang” του Γιάννη Μαυριτσάκη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, ‘Ή Κυρία από τη θάλασσα” του Henrik Ibsen σε σκηνοθεσία Eirik Stuboe.

Με το Ανοιχτό Θέατρο στο έργο “Μπλε μελαγχολία” των Μάρω Δούκα, Μένη Κουμανταρέα, Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη.

Με το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας στα έργα “Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα” του Federico García Lorca και “Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις “Λευκές Νύχτες” του Fyodor Dostoevsky σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού, και στο “Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι” του Tennessee Williams σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου.

Έχει παίξει στα έργα “Αντιγόνη” του Σοφοκλή και “Τρωάδες” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, “Μάκβεθ” του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, “Ολεάννα” του David Mamet,”Κολεξιόν” του Harold Pinter σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, “Ο Θεός της σφαγής” της Yasmina Reza σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, “Προς Δαμασκόν” του August Strindberg σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, “Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα” του Joël Pommerat σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, “Φεγγίτης” του David Hare σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, “Πόλη” της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Στον κινηματογράφο στις ταινίες μεγάλου μήκους “Valse sentimentale” της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, “Ώρες κοινής ησυχίας” της Κατερίνας Ευαγγελάκου, “Ταξίδι στη Μυτιλήνη” του Λάκη Παπαστάθη, “Sacrilege” της Μάρσας Μακρή, “Live Better” του Βασίλη Κεχαγιά.

Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τον Πάνο Κοκκινόπουλο στις σειρές “Δέκατη Εντολή” και “Ο 3ος Νόμος”, και στις “Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα” σε σκηνοθεσία Ελισσάβετ Χρονοπούλου.

Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τις ερμηνείες της στα έργα “Τόκος” και «Η κυρία από τη θάλασσα”, και με το Κρατικό Βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία “Valse sentimentale”.