Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K). Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ δουλειές του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 2000 διδάσκει Υποκριτική στον Κινηματογράφο σε Δραματικές Σχολές, μεταξύ των οποίων και η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.
Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας,  ενώ από το 2009 έως το 2013, στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ,  στο Τμήμα  Κινηματογράφου.
Φιλμογραφία (επιλογή)
1990: “Υπάλληλος Τραίνων”, ντοκιμαντέρ, 11΄
1992: “Τα Αγαπημένα του Πρόσωπα”,  μυθοπλασία 17΄
1993: “Νεαροί Ρώσοι”, ντοκιμαντέρ, 90΄
1995: “Η Γέφυρα”, μυθοπλασία, 30΄
1997: “Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου”,  ντοκιμαντέρ, 30΄
1998: “Ύψωμα 33”,  μυθοπλασία, 43΄
2001: “Frida” ,  video dance, 8΄
2006: “Ο Γιος του Φύλακα”, μυθοπλασία, 81΄
2013: “Ο Μανάβης” – ντοκιμαντέρ, 81΄
2014: “ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Ημερολόγιο σπουδής, ντοκιμαντέρ, 61΄